De spelers van het IJsland blikten zondag ondanks de ruime nederlaag (5-2) tegen Frankrijk in de kwartfinale van het EK met trots terug op een geslaagd toernooi.

Middenvelder Gylfi Sigurdsson keek zelfs al vooruit. De middenvelder denkt dat er in de toekomst meer in het vat zit voor de IJslanders.

"We zijn erg trots. Het was een fantastisch toernooi voor een klein team zoals het onze. We hebben onszelf overtroffen en iets gepresteerd dat niemand verwachtte", aldus de speler van Swansea City

"Hopelijk ziet de toekomst er ook rooskleurig uit en kunnen we ons nog verder verbeteren. Tien tot vijftien spelers hebben de juiste leeftijd en kijken al uit naar de kwalificaties voor het wereldkampioenschap."

Sigthorsson

Ook doelpuntenmaker Kolbeinn Sigthorsson was vooral trots. "Dit is geweldig. Ik denk dat we tegen de nieuwe Europees kampioen hebben gespeeld. Frankrijk speelde een fantastische wedstrijd", meende de voormalig Ajacied.

"Onze verdediging was misschien niet zoals het hoorde maar we kwamen terug in de tweede helft en lieten zien dat we altijd kunnen scoren. We hebben aangetoond dat we karakter hebben en daar zijn we tevreden over."

IJsland debuteerde op een eindronde. In de achtste finales zorgde de ploeg van bondscoach Lars Lagerbäck nog voor een sensatie door Engeland naar huis te sturen.

Video: Bondscoach Lagerbäck kijkt terug op ''fantastisch'' EK