Bondscoach Didier Deschamps keek zondagavond vlak na de ruime zege met Frankrijk op IJsland in de kwartfinale van het EK al reikhalzend uit naar de halve finale tegen wereldkampioen Duitsland.

De Fransen kenden zondag een uitstekende generale door de IJslander met liefst 5-2 te verslaan. Tegen Duitsland verwacht Deschamps vanzelfsprekend meer tegenstand.

"Zij zijn de beste ploeg, daar bestaat geen twijfel over. Ook al hebben ze een paar deukjes opgelopen tegen Italië", doelde hij op het halvefinaleduel van zaterdag, waarin Duitsland uiteindelijk na strafschoppen won.

Hoewel hij opkijkt tegen Duitsland, is Deschamps mede dankzij de winst op IJsland vol vertrouwen. "We gaan er vol voor tegen het beste team ter wereld."

De wedstrijd tussen thuisland Frankrijk en Duitsland wordt donderdag om 21.00 uur gespeeld in Marseille. Een dag eerder staat in Lyon Portugal-Wales op het programma.

Rustig aan

In de tweede helft van het duel tegen IJsland ging het tempo bij de Fransen wat omlaag en haalde Deschamps vaste krachten Olivier Giroud, Lauren Koscielny en Dimitri Payet voortijdig naar de kant.

Een logische keuze volgens de bondscoach. "We hadden in de eerste helft al het verschil gemaakt. Daarna deden we het wat rustiger aan en wisselde ik een paar spelers. Daar wordt de wedstrijd natuurlijk niet beter van."

Frankrijk ligt nog altijd op koers voor de derde Europese titel in de geschiedenis. Eerder werden de Fransen in 1984 en 2000 Europees kampioen.