De Welshe bondscoach Chris Coleman wil tegenover zijn spelers benadrukken dat zij woensdag zonder angst moeten voetballen in de halve finale van het EK tegen Portugal.

"We zijn op onbekend terrein gekomen. Of je wordt verblind door het licht en kruipt terug naar huis. Of je gelooft in jezelf en staat voor je identiteit", vertelde Coleman zondag op een persconferentie.

"We kijken er naar uit om te zien waar we staan en waartoe we in staat zijn. Angst is iets dat van buitenaf bij mensen wordt aangepraat. Je besteedt meer tijd aan wat je niet wil dat er gaat gebeuren dan aan het concentreren op wat je wil dat er gebeurt. De boodschap is steeds geweest dat er niets is om bang voor te zijn."

Wales zorgde vrijdag voor een enorme sensatie door in de kwartfinale België met 3-1 te verslaan. In die wedstrijd kregen Aaron Ramsey en Ben Davies wel hun tweede gele kaart van het toernooi, waardoor het duo woensdag niet op het veld mag staan.

Coleman denkt echter dat zijn selectie sterk genoeg is om dat gemis op te vangen. "Het zijn twee uitstekende voetballers, maar het is niet zo dat we niet eerder zonder hen hebben moeten spelen. Ik maak me ook geen zorgen over hun vervangers, omdat zij precies weten wat er wordt verwacht. Het plan verandert niet."

Bale-Ronaldo

Wales-Portugal is ook een ontmoeting tussen Gareth Bale en Cristiano Ronaldo, ploeggenoten van elkaar bij Real Madrid. Coleman wilde op zijn perspraatje niet te veel woorden vuilmaken aan het treffen tussen de twee.

"Het zijn twee van de beste spelers ter wereld. Ze kennen elkaar heel goed. Maar beide ploegen zullen hun vriendschap woensdag opzij moeten zetten, niet enkel Cristiano en Gareth."

"Het is wij tegen hen. We zijn op onze hoede voor Ronaldo, maar wij hebben er ook zo eentje (Bale, red) rondlopen. Dat brengt de situatie in evenwicht."