De Engelse voetbalbond FA hoeft geen poging te ondernemen om Arsène Wenger te strikken. De trainer van Arsenal is in beeld om Roy Hodgson op te volgen als bondscoach van Engeland.

De 66-jarige Fransman heeft in Londen echter een contract tot medio 2017 en wil dat respecteren. "Dat heb ik altijd gedaan, tot het eind aan toe. Daarna weet ik nog niet wat ik ga doen.''

Wenger is al sinds 1996 trainer van Arsenal. Met de Londenaren werd hij in 1998, 2002 en 2004 kampioen van Engeland en veroverde hij in totaal zes keer de FA Cup.

Eerder had Gareth Southgate al laten vallen dat hij niet geïnteresseerd is in de functie. De huidige coach van Jong Engeland was favoriet bij de Engelse bookmakers.

Inmiddels geldt Jürgen Klinsmann als de belangrijkste gegadigde. Hij is nu nog bondscoach van de Verenigde Staten en stond eerder aan het roer bij de Duitse nationale ploeg en Bayern München.

Hodgson nam afscheid nadat Engeland er niet in slaagde zich te plaatsen voor de kwartfinales op het EK. IJsland was verrassend met 2-1 te sterk.