Assistent-trainer Ryan Giggs vertrekt definitief bij Manchester United. De club heeft zaterdag bevestigd dat de Welshman na 29 jaar afscheid neemt van de 'Red Devils.'

"Het is een zware beslissing geweest om weg te gaan bij de club die sinds mijn veertiende mijn leven is", zegt de 42-jarige Giggs, die de afgelopen twee jaar de assistent was van trainer Louis van Gaal, op de website van de club.

"Na al die jaren vertrek ik met heel veel speciale herinneringen en een schat aan ervaring. Hopelijk kan ik daar in de toekomst van profiteren. Niettemin voelt dit als het juiste moment om afscheid te nemen. En hoewel ik ooit als trainer aan de slag wil, heb ik nu geen concrete plannen."

Op 14-jarige leeftijd arriveerde Giggs bij United. In 1991 debuteerde de aanvaller uit Wales onder manager Sir Alex Ferguson in het eerste elftal, waarvoor hij in totaal een recordaantal van 963 wedstrijden speelde.

Met United won Giggs twee keer de Champions League en ook de Europese Super Cup en het WK voor clubteams. Daarnaast vierde hij dertien kampioenschappen met de club en won hij vier keer de FA Cup en League Cup.

Technische staf

In het seizoen 2013/2014 werd de linkspoot in zijn laatste jaar als speler opgenomen in de technische staf van trainer David Moyes.

Na het ontslag van de Schot maakte Giggs het seizoen af als interim-trainer. Daarna werd hij assistent van Van Gaal, die na het afgelopen seizoen ontslagen werd.

Giggs is blij met de lessen van zijn leermeesters. "Ik mag me gelukkig prijzen met alle managers waaronder ik gewerkt heb. Eerst Sir Alex Ferguson, in mijn ogen de beste coach aller tijden. En de laatste tijd Louis van Gaal, wiens cv voor zich spreekt."

Mourinho

Na het gedwongen vertrek van de Nederlander zou de clublegende gehoopt hebben op een kans als hoofdtrainer, maar de 'Mancunians' kozen voor José Mourinho. Giggs beschikt wel over alle trainersdiploma's.

De Welshman koestert echter geen wrok. "Ik wil José feliciteren met zijn aanstelling bij de grootste club ter wereld. Er is maar een handvol kampioenen op het allerhoogste niveau en José is er daar zonder meer één van."

Onder Mourinho hoopt United op de eerste landstitel sinds 2013. Onlangs werd Zlatan Ibrahimovic aangetrokken en zaterdag werd ook de overgang van Borussia Dortmund-middenvelder Henrikh Mkhitaryan afgerond.