Gareth Bale beleefde vrijdagavond met Wales een nieuw hoogtepunt op het EK door ten koste van België de halve finale te bereiken. Verder durft de aanvaller van Real Madrid nog niet te kijken.

Wales overtuigde tegen België (3-1) en won na een achterstand door doelpunten van Ashley Williams, Hal Robson-Kanu en Sam Vokes. Woensdag is Portugal in Lyon de tegenstander voor een plek in de finale.

"We gaan die wedstrijd vol vertrouwen in, maar we kunnen het ons niet veroorloven om al verder te kijken", temperde de 26-jarige Bale de verwachtingen voor een eventuele finale in Parijs.

Desondanks genoot hij van de winst op België. "We vochten net zo hard als altijd, gingen voor elke meter. We hebben onze plaats in de halve finale verdiend. We geloven in onszelf en weten waar we mee bezig zijn."

"Dit is een geweldig gevoel. We hebben er altijd in geloofd dat we zo ver zouden kunnen komen en zeiden dat we wel zouden zien waar het schip zou stranden. We genieten van deze ervaring."

Vieren

Volgens Bale is het belangrijk dat de focus bij Wales snel weer op de wedstrijd tegen Portugal gaat. Daarin treft hij Cristiano Ronaldo, zijn ploeggenoot bij Real Madrid.

"We zullen ons huiswerk doen en aan ons strijdplan werken. Voor je het weet is het al zover. Voor nu gaan we onze overwinning vieren, maar niet te uitbundig."

Video: Welshmen uitzinnig na overwinning op België

Genieten

Tot slot had Bale ook nog mooie woorden over voor de fans van Wales. "Onze supporters lieten zich tien keer zo hard horen als de Belgen, terwijl zij met veel meer waren. We genieten samen van dit avontuur."

De wedstrijd tussen Portugal en Wales wordt woensdagavond om 21.00 uur in Lyon gespeeld. De wedstrijden die nog op het programma staan in de kwartfinales zijn Duitsland-Italië (zaterdag) en Frankrijk-IJsland (zondag).