De Belgische doelman Thibaut Courtois heeft vrijdag direct na de uitschakeling in de kwartfinale van het EK door Wales harde kritiek geleverd op bondscoach Marc Wilmots.

"Het was net als tegen Italië. Dezelfde tactiek, hetzelfde probleem'', aldus Courtois tegen Sporza na de 3-1 nederlaag. "We zijn genadeloos afgestraft door een ploeg met minder kwaliteiten.''

De sluitpost van Chelsea gaf in de kleedkamer zijn ongezouten mening. Voor de camera wilde hij niet alles herhalen. "Ik wil niet alles kapot maken, ik heb binnen mijn zegje gedaan tegen de mensen die dat moeten weten. Ik ben heel teleurgesteld."

"Ik heb een keer de finale van de Champions League verloren, maar dit is nog erger. We hadden een mooie kans om de finale te halen, maar zijn nu verslagen door Wales. Dit was een fantastische kans om met deze groep de finale te halen, zo'n kans krijgen we nooit meer.''

Courtois wilde niet ingaan op de vraag of Wilmots moet vertrekken na de blamage. "Dat moet hij zelf bepalen'', zei de keeper kortaf.

Witsel

Ook middenvelder Axel Witsel was na het laatste fluitsignaal bijzonder ontgoocheld. "Dit was niet de ploeg die iedereen wilde zien. Jammer genoeg moeten we nu naar huis."

"De eerste twintig tot 25 minuten waren we nochtans heel goed begonnen. We scoorden de openingstreffer en konden daarna zelfs 0-2 maken. Daarna kantelde de wedstrijd en hadden we het heel moeilijk. Na de 3-1 zat er niets meer in."

"De ontgoocheling is heel groot. We wilden zover mogelijk geraken. We hebben nooit dat we de finale zouden halen en wilden het maximale eruit halen. Jammer genoeg moeten we nu naar huis."