De Italiaanse bondscoach Antonio Conte kijkt vol bewondering naar de Duitse ploeg. Italië en Duitsland treffen elkaar zaterdagavond in de kwartfinale van het EK.

Italië schakelde in de vorige ronde titelverdediger Spanje uit. In Parijs was de ploeg van Conte door treffers van Giorgio Chiellini en Graziano Pellè met 2-0 te sterk.

"Maar Duitsland is een heel andere ploeg dan Spanje. Het is het meest complete team ter wereld", aldus de 46-jarige Conte, die precies weet wat de ploeg van collega Joachim Löw zo sterk maakt.

"Ze zijn technisch, fysiek, goed georganiseerd en spelen in dienst van elkaar. Dat is alles wat nodig is om een topploeg te zijn."

Toch denkt de toekomstige trainer van Chelsea dat Italië in staat is om zich te plaatsen voor de halve finale. "Als we net zo spelen als tegen Spanje, kunnen we verrassen. We zullen dan wel weer een enorm hoog niveau moeten halen."

De Rossi

Conte weet nog niet of hij tegen Duitsland kan beschikken over Daniele De Rossi. De middenvelder van AS Roma liep tegen de Spanjaarden een dijbeenblessure op en sloot pas vrijdag weer aan bij de groepstraining.

"Het gaat redelijk met hem. In dit soort wedstrijden moet je echter 120 procent fit zijn. Het is niet genoeg om redelijk fit te zijn", durfde Conte nog niet te voorspellen of De Rossi kan starten tegen de Duitsers.

Naast de geschorste Thiago Motta mist Conte ook de geblesseerde Antonio Candreva. De middenvelder van Lazio staat al een tijdje aan de kant met een dijbeenkwetsuur.

Löw

Volgens bondscoach Löw van Duitsland zit er weinig verschil tussen zijn ploeg en Italië. "Italië is gelijkwaardig, ze zitten op ooghoogte met ons", zei hij vrijdag in een vooruitblik.

Acht keer kwamen Duitsland en Italië elkaar al tegen op een WK of EK. Nog nooit won de 'Mannschaft'. Italië versloeg de Duitsers onder meer in de WK-finale van 1982 en in de halve finales van het WK 2006 en EK 2012. Vier jaar geleden was Mario Balotelli de grote man bij de 'Azzurri' met twee doelpunten (2-1).

"Niemand bij ons was toen top", zei Löw, die toen ook al op de bank zat. "Ons plan werkte simpelweg niet. Het gaat zaterdag weer om details. We hebben er vertrouwen in, want we weten hoe sterk we zijn."

De wedstrijd tussen Duitsland en Italië begint zaterdagavond om 21.00 uur in Bordeaux. De Hongaar Viktor Kassai is door de UEFA aangewezen als scheidsrechter.