Ronald Koeman heeft zijn eerste aanwinst bij Everton binnen. Doelman Maarten Stekelenburg verhuist van Fulham naar de club uit Liverpool.

De 33-jarige Haarlemmer ondertekende vrijdag een contract tot medio 2019 bij de 'Toffees'. Stekelenburg speelde afgelopen seizoen al onder Koeman bij Southampton, dat hem had gehuurd van Fulham.

De 54-voudig Oranje-international raakte tijdens het seizoen zijn basisplaats kwijt aan Fraser Forster, die toen hersteld was van een zware knieblessure.

"Ik ben heel blij met deze transfer, de afgelopen dagen is het snel gegaan", zei Stekelenburg vrijdag op de website van zijn nieuwe club. "Koeman heeft me een paar dagen geleden gebeld met de vraag of ik ook naar Everton wil komen."

"Dat was niet zo'n moeilijke keuze. Hij is een van de beste coaches die ik ken: recht voor z'n raap, eerlijk en hij heeft vertrouwen in mij. Ik zit al een paar jaar in Engeland en houd van de Premier League. Het is fantastisch dat ik hier kan blijven spelen.''

Stekelenburg stond sinds 2013 onder contract bij Fulham, dat hem de afgelopen twee jaar uitleende aan AS Monaco en aan Southampton. Eerder speelde hij voor Ajax, waar hij ook onder Koeman werkte, en AS Roma.