Ryan Giggs heeft besloten om na 29 jaar te vertrekken bij Manchester United. De 42-jarige Welshman moet als assistent-trainer waarschijnlijk plaatsmaken voor Rui Faria en is het niet eens geworden over een nieuwe rol bij de 'Red Devils'.

Giggs en de club bereikten wel overeenstemming over de ontbinding van zijn contract dat doorliep tot medio 2017, meldt de BBC vrijdag​.

Bij United werd José Mourinho onlangs aangesteld als opvolger van de ontslagen manager Louis van Gaal.

De Portugees zou op Old Trafford het liefst geassisteerd worden door zijn landgenoot Faria, met wie hij eerder al samenwerkte bij FC Porto, Chelsea, Internazionale en Real Madrid.

963 wedstrijden

Op 14-jarige leeftijd arriveerde Giggs bij United. In 1991 debuteerde de aanvaller uit Wales onder manager Sir Alex Ferguson in het eerste elftal, waarvoor hij in totaal een recordaantal van 963 wedstrijden speelde.

In het seizoen 2013-2014 werd de linkspoot in zijn laatste jaar als speler opgenomen in de technische staf van manager David Moyes, om na diens ontslag het seizoen af te maken als interim-trainer. De afgelopen twee seizoenen fungeerde Giggs als assistent van Van Gaal.

Na het gedwongen vertrek van de Nederlander zou de clublegende gehoopt hebben op een kans als hoofdtrainer, maar de 'Mancunians' kozen voor Mourinho. Giggs beschikt wel over alle trainersdiploma's.