Vincent Janssen baalt ervan dat AZ vooralsnog weigert mee te werken aan zijn "droomtransfer" naar Tottenham Hotspur.

De Spurs brachten onlangs een officieel bod van 17 miljoen euro uit op de 22-jarige topscorer van het voorbij Eredivisieseizoen. "Maar dat was onbespreekbaar", treurt de international tegen De Telegraaf. "Kennelijk heeft AZ een veel hoger bedrag in gedachten."

"Het mooiste is als Tottenham, AZ én Vincent Janssen tevreden zijn. Dat zou in mijn ogen nu al zo zijn, maar AZ blokkeert mijn droomtransfer en dat stelt me ongelooflijk teleur."

Janssen kwam vorig jaar voor een half miljoen euro over van eerstedivisionist Almere City FC en ligt nog tot medio 2019 vast in Alkmaar. Voor welk bedrag AZ zaken wil doen is echter niet duidelijk voor de Brabander. "AZ weigert zelfs de prijs te noemen waarvoor ik weg mag. Dat vind ik frustrerend, want het gaat ook om mij."

Ook na gesprekken met technisch directeur Max Huiberts en algemeen directeur Robert Eenhoorn tast Janssen nog in het duister over zijn toekomst. "Ik heb Max vele keren gevraagd waarom hij niet het gewenste transferbedrag noemt. Die reden leek hij zelf ook niet te weten. Hij zei alleen dat hij me meer waard vindt dan tot nu toe is geboden."

'Belachelijk'

Janssen heeft dan ook geen goed woord over voor die handelswijze van AZ. "Vergeet niet dat mijn medespelers en ik samen resultaten hebben geboekt, waarvan AZ óók financieel de vruchten heeft geplukt. Het bedrag weigeren dat Spurs nu heeft geboden, is daarom belachelijk."

De oud-jeugdspeler van Feyenoord verwijst daarbij ook naar VfL Wolfsburg, dat een vergelijkbaar bod zou hebben neergelegd bij AZ. "Als twee van zulke clubs mij op die transfersom inschatten, zal dat aardig kloppen. Zij kennen de markt uitstekend."

"De directie weet dat dit fijn voor mij is. Maar kennelijk is Vincent Janssen nu even niet belangrijk. Ik reken erop dat AZ in elk geval met Spurs in gesprek gaat. Mocht AZ dat ondanks de geboden bedragen niet doen en de Spurs afhaken, dan is dat een dreun voor me."

"Ik ben niet iemand die snel oorlog maakt, maar hoe ik dan reageer, weet ik niet. Daarom ga ik ervan uit dat AZ snel inziet dat een transfer voor iedereen het beste is", besluit de teleurgestelde spits.