Voetbal

De Graafschap twijfelt aan integriteit leden beroepscommissie

De Graafschap stelt een onderzoek in naar de integriteit van de leden van de beroepscommissie licentiezaken van de KNVB.

Door de uitspraak van die onafhankelijke commissie werd de gedwongen degradatie van FC Twente onlangs omgezet in een geldboete en zakte De Graafschap alsnog af naar de Jupiler League.

Danny Snijders, advocaat van de Achterhoekse club, liet dinsdag in gesprek met het AD weten dat de 'Superboeren' hun twijfels hebben bij de integriteit. "We onderzoeken de onafhankelijkheid van de leden van de beroepscommissie."

"In twee gevallen komen we tot de conclusie dat het onhandig is dat zij deel hebben uitgemaakt van de beroepscommissie. Ik vergelijk het met het arbiter Björn Kuipers. Die fluit ook geen wedstrijden van FC Twente", aldus Snijders.

Volgens de KNVB is de commissie echter "te allen tijde" onafhankelijk. "In totaal zitten er acht leden in en de voorzitter van de beroepscommissie maakt voor elke zaak een selectie. Hetgeen De Graafschap wil onderzoeken, is wat ons betreft dan ook onnodig."

De Graafschap hoopt via de burgerrechter alsnog een plek in de Eredivisie af te dwingen. Het kort geding tegen de KNVB dient op 5 juli.

Lees meer over:
Tip de redactie