Onno Jacobs is dinsdag opgestapt als algemeen en financieel directeur bij FC Twente. De voormalig bestuurder van Feyenoord, die vorige week pas werd aangesteld, blijft in een andere rol wel verbonden aan de club uit Enschede.

Na recente kritiek van geldschieters heeft Jacobs, die de club onlangs voor een degradatie en daarmee dreigend faillissement behoedde, besloten de eer aan zichzelf te houden.

De bestuurder kreeg veel kritiek omdat hij te weinig in Enschede aanwezig zou zijn en te weinig zou luisteren naar de financiers, die voor miljoenen euro's garant staan en veel geld leenden aan de financieel geplaagde Tukkers.

Jacobs wilde de club leiden volgens de nieuw opgestelde statuten van de Eredivisionist. Dat viel echter niet in goede aarde bij onder anderen bouwmagnaat Dik Wessels.

Zo wilde Jacobs onder meer een schadevergoeding van 1,7 miljoen euro voor oneerlijke concurrentie aanbieden aan gedupeerde Eredivisieclubs.

Van Halst

Ook op voorzitter Jan Schutrups en Ton Heerts wordt veel druk uitgeoefend vanuit de groep geldschieters. Beide commissarissen blijven echter wel aan. Bert Nijboer, die ook onlangs toetrad tot de rvc, houdt het wel voor gezien als commissaris.

Door het vertrek van Jacobs moet de directie van de club weer gecompleteerd worden. Oud-speler Jan van Halst houdt zich als directeur momenteel bezig met technische en commerciële zaken.