Voetbal

Transfervrije Van den Berg voor twee jaar naar Reading van trainer Stam

Joey van den Berg heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij het Reading FC van trainer Jaap Stam.

Dat maakte de Engelse Championship-club dinsdagavond bekend op de website. De 30-jarige middenvelder was transfervrij nadat hij geen nieuw contract kreeg aangeboden bij sc Heerenveen.

"Ik ben heel erg blij om hier te zijn", toont Van den Berg zich verheugd met zijn transfer naar Engeland. "Het is een geweldige uitdaging en ik heb er zin in."

Stam kent Van den Berg nog uit zijn periode als assistent-trainer bij PEC Zwolle. "We hadden daar een goede verstandhouding", aldus de nieuwe aanwinst van de 'Royals'."Het is niet zo dat we nog contact met elkaar hadden, maar ik ben heel blij dat hij mijn naam hier genoemd heeft."

Winnaarsmentaliteit

Ook manager Stam, die onlangs werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Brian McDermott, is blij met de komst van Van den Berg. "Ik ben er zeker van dat hij het type speler is dat we nodig hebben."

"De reden dat ik hem aan wilde trekken, was dat hij fysiek sterk genoeg is voor de Championship en over een winnaarsmentaliteit beschikt. Hij keerde terug in het betaalde voetbal bij PEC toen ik daar was en hij was meteen een van de belangrijkste spelers."

Van den Berg speelde de laatste drieënhalf jaar voor Heerenveen, dat de voormalig jeugdspeler van de club oppikte in Zwolle. Daarvoor kwam de linkspoot ook uit voor onder meer Go Ahead Eagles en FC Omniworld.

De geboren Drent wordt bij Reading ploeggenoot van Danzell Gravenberch. De centrale verdediger kwam vorige maand over van FC Dordrecht en tekende voor drie jaar in het Madejski Stadium.

Lees meer over:
Tip de redactie