Voetbal

Rooney ook na uitschakeling op EK beschikbaar voor Engeland

Wayne Rooney liet maandagavond na afloop van de voor Engeland teleurstellende uitschakeling tegen IJsland weten ook in de toekomst voor het nationale elftal te willen uitkomen.

Engeland begint in september met de kwalificatie voor het WK in 2018. "Als ik geselecteerd word ben ik er bij", aldus Rooney tegen de BBC. "Ik geniet er nog steeds van om te spelen voor Engeland.

De aanvaller van Manchester United krijgt hoe dan ook een nieuwe bondscoach. Roy Hodgson stapte na het verlies tegen IJsland op. 

"Ik ben benieuwd wie de nieuwe bondscoach wordt", zei Rooney, die Hodgson ondanks de uitschakeling prees. "Hij heeft heel veel jonge spelers door laten breken. Dat moeten we niet vergeten. De toekomst van het Engelse elftal ziet er goed uit."

Toch ging het mis voor de Engelsen, die ondanks een vroege voorsprong twee goals tegen kregen en dat daarna niet meer recht wisten te zetten.

"Je houdt altijd verrassingen in het voetbal, maat dit had niets met tactiek te maken. We waren eerder ongelukkig. Het is zwaar", zei Rooney.

Tip de redactie