Voetbal

Del Bosque zwijgt over toekomst na uitschakeling met Spanje

Vicente del Bosque weet nog niet of hij aanblijft als bondscoach van Spanje. Dat zei de 65-jarige trainer maandag na de uitschakeling op het EK in de achtste finales tegen Italië.

"Dat moet ik met de voorzitter van de bond bespreken", aldus Del Bosque, die met Spanje in 2010 de wereldtitel won en twee jaar later ook de Europese titel. "Ik heb eerder met hem gesproken, maar heb toen nog geen ja of nee gezegd."

Del Bosque vond de 2-0 nederlaag van zijn team verdiend. Italië stond bij rust op voorsprong door Giorgio Chiellini en stelde diep in de tweede helft de zege veilig door een treffer van Graziano Pellè.

"Zij waren beter. Italië speelde geen geweldig voetbal, maar vooral fysiek en in de lucht waren ze sterk", had Del Bosque gezien. "We hebben er na rust alles aan gedaan om te scoren, maar het zat er niet in."

Del Bosque is al sinds 2008 bondscoach van Spanje. In clubverband had hij eerder Real Madrid en Besiktas onder zijn hoede.

Conte

Bondscoach Antonio Conte van Italië was na de zege vol lof over zijn ploeg. De Italianen zijn nog steeds in de race om de eerste Europese titel sinds 1968 te veroveren.

"Wij zijn speciaal. Ik wist dat deze jongens buitengewoon zijn. Dat zei ik voor de wedstrijd al, dus ik ben een goede voorspeller. Nu moeten we herstellen, want tegen Duitsland wordt het moeilijk. Duitsland is het beste team ooit", keek hij ook alvast vooruit.

Conte haalde ook zijn gram op degenen die Italië beschuldigen van een defensieve speelstijl. "We hebben laten zien dat Italië niet alleen maar verdedigend speelt. Het mooiste compliment kreeg ik van Xavi, die in een interview zei dat wij een combinatie van Atletico Madrid en Barcelona zijn."

De wedstrijd tegen Duitsland is zaterdag om 21.00 uur in Bordeaux. Ook Polen, Zwitserland, Portugal, Frankrijk en België plaatsten zich tot dusver voor de kwartfinales.

Tip de redactie