Gianluigi Buffon denkt aan vooravond van de kraker in de achtste finale op het EK in Frankrijk dat Italië een goede kans heeft om een einde te maken aan de Europese heerschappij van Spanje

"De afgelopen jaren hebben we het beste team ter wereld heel wat problemen bezorgd. Italië was de enige ploeg die Spanje echt pijn kon doen'', stelde de 38-jarige sluitpost van de 'Azzurri' zondag op een persconferentie in het Stade de France.

In 2008 won Spanje in de kwartfinale van Italië via strafschoppen, vier jaar later troffen beide landen elkaar twee keer. Eerst in de groepsfase, toen het 1-1 werd. In de finale was Spanje vervolgens veel te sterk voor 'La Squadra Azzurra' (4-0).

Bij de Confederations Cup van 2013 liep het uit op strafschoppen, weer met Spanje als winnaar.

"We moeten top zijn om Spanje te verslaan'', zei bondscoach Antonio Conte. "Ik heb een geweldige groep spelers, die klaar is om deze zware uitdaging aan te gaan."

"We willen nog niet naar huis en zullen onze huid duur verkopen. Het is aan de Spanjaarden om te bewijzen dat ze beter zijn dan wij.''

WK 2018

Buffon herhaalde dat hij door wil gaan tot en met het WK van 2018 en dat hij bij een nederlaag op maandag dus niet zijn laatste interland zal spelen. "Het is in ieder geval mijn bedoeling dat ik op het WK van 2018 in Rusland nog de keeper ben van Italië."

Buffon verlengde vorige maand zijn contract bij Juventus al tot medio 2018. De Italiaan staat sinds 2001 onder de lat bij de 'Oude Dame'. Aan stoppen wil de 159-voudig international, die in 2006 met zijn land wereldkampioen werd, nog lang niet denken.

"Al beslis je dat op dit niveau niet zelf. Het gaat om de prestaties die je levert op het veld en de beslissingen die trainers en bondscoaches maken. Maar het is mijn idee om nog twee jaar door te gaan.''

Italië-Spanje begint maandag om 18.00 uur in Parijs.