Er zijn zondag opnieuw vijf Eredivisieclubs aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Feyenoord, AZ, Vitesse, Roda JC en FC Groningen openden de deuren voor de eerste training.

Feyenoord is de eerste club uit de traditionele top drie die al is begonnen met trainen. De spelers van landskampioen PSV trappen maandag weer voor de eerste keer tegen de bal, terwijl Ajax woensdag van start gaat.

Nieuweling Nicolai Jørgensen was zondag voor de eerste keer in het shirt van Feyenoord te bewonderen. De 25-jarige Deense spits werd door de Rotterdammers overgenomen van FC Kopenhagen.

Kenneth Vermeer, Tonny Vilhena en Renato Tapia waren niet van de partij in De Kuip. Dat drietal krijgt vanwege interlandverplichtingen aan het eind van vorig seizoen wat langer vakantie. Karim El Ahmadi (ziek) en Warner Hahn (geblesseerd) ontbraken eveneens.

Eerder begonnen sc Heerenveen, FC Twente, ADO Den Haag en Willem II al met trainen. De Eredivisie start op 5 augustus in Nijmegen met de wedstrijd tussen NEC en PEC Zwolle.