Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
jeffrey bruma

PSV bereikt akkoord met Wolfsburg over transfer Bruma

De transfer van Jeffrey Bruma van PSV naar VfL Wolfsburg is rond. Beide clubs hebben een akkoord bereikt.
Door NU.nl

De 24-jarige verdediger tekent bij zijn nieuwe club een contract voor vijf seizoenen. De international moet nog wel medisch goedgekeurd worden, meldt PSV. Dat gebeurt dinsdag.

De landskampioen doet geen uitspraken over de hoogte van de transfersom, maar volgens verschillende media gaat het om een bedrag van zo'n 15 miljoen euro.

Bruma speelt sinds 2013 in Eindhoven. PSV nam hem toen over van Chelsea. De verdediger kwam eerder ook uit voor Hamburger SV en Leicester City. Ook speelde hij in de jeugd van Feyenoord.

Succes

De tijd van Bruma bij PSV mag gerust een succes genoemd worden. De verdediger werd twee keer op rij landskampioen met de club en keerde terug in het Nederlands elftal.

Met PSV speelde Bruma afgelopen seizoen in de Champions League tegen Wolfsburg. De Duitsers werden in Eindhoven verslagen, waarna PSV doorging naar de achtste finales. Daarin was Atletico Madrid na strafschoppen te sterk.

De verdediger kwam in Eindhoven in totaal tot 129 wedstrijden, waarin hij zeven keer scoorde. Hij stond nog tot medio 2018 onder contract bij PSV.

Bruma kan zich met zijn nieuwe club volledig op de competitie en het nationale bekertoernooi richten. Wolfsburg eindigde afgelopen seizoen als achtste in de Bundesliga en miste daardoor Europees voetbal. Bij de Duitsers wordt hij ploeggenoot van Bas Dost, al is het de vraag voor hoe lang. De spits mag vertrekken.


Lees meer over:

PSVVfL Wolfsburgjeffrey bruma

Aanbevolen artikelen