Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst had graag Bas Dost naar de club gehaald. De speler van VfL Wolfsburg had daar geen behoefte aan.

"Spelers als hij keren liever niet vroeg terug naar Nederland", zei Van Bronckhorst zondag voor de eerste training van Feyenoord. "Bas heeft zijn zinnen nog op het buitenland gezet."

In plaats van Dost trok Feyenoord de Deen Nicolai Jörgensen aan. Van Bronckhorst heeft hoge verwachtingen van de spits, die overkwam van FC Kopenhagen. "Hij is een jongen die veel ervaring met zich meebrengt."

Jörgensen moet in de punt van de aanval de concurrentie aangaan met Michiel Kramer. "Ik ben blij dat Nicolai er is. Ik heb er vertrouwen in dat hij zich snel kan aanpassen."

Vilhena

De bekerwinnaar trainde zondag nog zonder Tonny Vilhena. De middenvelder leek aan het eind van het seizoen nog te vertrekken, omdat hij zijn contract weigerde te vernieuwen. "Ik heb veel met hem gesproken", aldus Van Bronckhorst. 

De coach miste naast Vilhena ook doelman Kenneth Vermeer en Renato Tapia, die aan het eind van het seizoen nog interlandverplichtingen hadden. Karim El Ahmadi bleef ziek thuis. Van Bronckhorst hoopt zijn selectie nog te kunnen versterken met een vleugelaanvaller. 

Feyenoord begint het seizoen op zondag 31 juli met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Een week later staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. FC Groningen is dan de tegenstander.