De Portugese bondscoach Fernando Santos weet dat zijn ploeg niet met het meest sprankelende voetbal van het EK de kwartfinales heeft behaald.

"Soms moet je gewoon pragmatisch zijn. Het is leuk om mooi te spelen, maar dat is niet altijd hoe je toernooien wint", zei de Portugees na de moeizame zege op Kroatië. 

Invaller Ricardo Quaresma kopte pas in de tweede helft van de verlenging het enige doelpunt van de wedstrijd binnen. In de kwartfinales wacht een confrontatie met Polen.

"Het was een tactische wedstrijd", meende Santos. "Beide ploegen probeerden eruit te komen, maar dat liet de andere ploeg niet toe. We wisten van tevoren dat het spannend zou worden."

Toch ziet Santos verbeterpunten voor de rest van het toernooi. "Zeker voorin kan het beter. We waren niet zorgvuldig genoeg in de passing en het tempo had een stuk hoger gekund."

Cacic

Zijn collega Ante Cacic droop teleurgesteld af. "We wisten dat Portugal op de counter zou spelen. We hebben de wedstrijd 120 minuten onder controle gehad en hebben eigenlijk maar één kans weggegeven"

Cacic meent dat zijn ploeg het EK had kunnen winnen. "Die kans was echt groot. Als we van Portugal hadden gewonnen, hadden we een vrije doortocht naar de finale gehad."

"Het beste team heeft niet gewonnen, zoals helaas wel vaker. Jammer genoeg is voetbal niet altijd eerlijk."