Sc Heerenveen heeft zaterdag de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen eenvoudig gewonnen. De ploeg van de nieuwe trainer Jurgen Streppel was met 8-1 te sterk voor de amateurs van VV Heerenveen.

Quincy Owusu-Abeyie nam in de eerste helft twee treffers voor zijn rekening. De 30-jarige aanvaller was verantwoordelijk voor de 1-0 en 3-0.

Owusu-Abeyie is op proef bij de Friese club. Bij het WK in eigen land in 2005 maakte de Amsterdammer in de jeugdploeg van Oranje grote indruk.

Michel Vlap (twee keer), Henk Veerman, Luka Zahovic, Pelle van Amersfoort en Mitchell te Vrede waren zaterdag eveneens trefzeker in het oefenduel.

Bij sc Heerenveen ontbraken Sam Larsson, Younes Namli, Simon Thern en doelman Erwin Mulder, waardoor de van Helmond Sport overgenomen Wouter van der Steen zijn officieuze debuut kon maken onder de lat van de Friezen. Nieuweling Reza Ghoochannejhad deed nog niet mee sc Heerenveen.

FC Twente

Na veel onrustige en onzekere maanden kwam ook FC Twente zaterdag voor de eerste keer in actie. In Enschede won het elftal van coach René Hake met 6-0 van de amateurs van EMOS, dat het duel met Twente speelde in het kader van het honderdjarig bestaan.

Ninos Gouriye, die zijn conditie op peil houdt bij de Tukkers, vond twee keer het net. Joachim Andersen, Bob Vankan, Benaissa Benamar en Ruben de Jager scoorden ook voor FC Twente, waar sterspeler Hakim Ziyech net als de nodige andere spelers nog ontbrak. De uitblinker van afgelopen seizoen bekeek de wedstrijd vanaf de bank als toeschouwer.

FC Twente, dat vorige week te horen kreeg toch in de Eredivisie te mogen blijven, speelt op zaterdag 6 augustus tegen Excelsior de eerste competitiewedstrijd.