Martin Jol is in de nacht van vrijdag op zaterdag voor de eerste keer in zijn loopbaan als trainer in het profvoetbal kampioen geworden. De Nederlandse coach veroverde de landstitel met het Egyptische Al Ahly.

Jol zag concurrent Zamalek punten verspelen, waardoor Al Ahly met nog twee speelrondes te gaan al niet meer te achterhalen is voor de concurrentie.

Nummer twee Zamalek speelde met 2-2 gelijk tegen nummer drie Al Masry, terwijl Jol met Al Ahly zegevierde bij Ismaily SC (2-1). Met nog twee duels te gaan, is het verschil nu zeven punten.

Zamalek dreigde eind mei nog uit de competitie te stappen vanwege de partijdige Egyptische arbitrage, maar de ploeg vervolgde uiteindelijk toch gewoon de competitie.

De 60-jarige Jol werd voor het eerst in carrière als coach in het profvoetbal kampioen. Hij won eerder met de amateurs van SVV Scheveningen wel diverse titels.

Jol is pas vier maanden in dienst bij Al Ahly. Bij de club uit Cairo staan onder meer de oud-Feyenoorders Hossam Ghaly en Sherif Ekramy onder contract.