Voormalig SC Cambuur-coach Henk de Jong heeft een opvallende nieuwe baan gevonden. De 52-jarige Fries keert per 1 augustus terug bij FC Groningen als commercieel medewerker.

"Er waren diverse opties om als trainer aan de slag te gaan, maar ik heb bewust gekozen om me breder te oriënteren in de voetballerij", aldus De Jong vrijdag op de site van FC Groningen.

De oud-trainer van onder meer Sneek en Harkemase Boys was tussen 2005 en 2007 coach van Jong FC Groningen. Het nieuwe contact met de Eredivisieclub kwam tot stand via zijn buurman Bob Sikkenk, die de manager is van FC Groningen Media.

"Een maand geleden heb ik het eerste gesprek gevoerd bij FC Groningen en meteen was weer het warme gevoel bij de club en de collega's. Op de weg terug heb ik in de auto meteen aan mijn vrouw verteld, dat ik weer voor FC Groningen zou gaan werken."

In zijn nieuwe functie zal De Jong, die voor één jaar heeft getekend, onder andere sponsors en adverteerders proberen binnen te halen voor FC Groningen Media.

"En aan de andere kant krijg ik een functie als gastheer rondom de wedstrijden van het eerste elftal. Ook liggen er veel taken rondom het nieuwe TopsportZorgCentrum en zie ik daarin uit naar de samenwerking met Gerard Kemkers."

Degradatie

De Jong legde begin februari zijn functie als hoofdtrainer van SC Cambuur na ruim anderhalf jaar neer omdat hij zichzelf niet de juiste persoon vond om de club uit Leeuwarden te behoeden voor degradatie.

De Friezen degradeerden uiteindelijk onder zijn opvolger Marcel Keizer uit de Eredivisie.