FC Utrecht en Al Shabab uit Dubai hebben de transfer van Ruud Boymans vrijdag afgerond. De 27-jarige spits tekent voor drie seizoenen bij de club van coach Fred Rutten.

Boymans had nog een contract tot medio 2018 bij FC Utrecht. De club uit de Domstad doet geen mededelingen over de hoogte van de transfersom voor de aanvaller.

"Met het vertrek van Ruud verliezen wij scorend vermogen", aldus technisch manager en trainer Erik ten Hag op de site van de Eredivisieclub.

"Naast garantie op goals gaan wij de energie missen die hij aanboorde in ons elftal en de voortdurende dreiging bij de tegenstander. Desalniettemin hebben wij meegewerkt aan zijn wens om deze kans te kunnen aannemen."

Boymans komt bij Al Shabab zijn landgenoot Rutten tegen. De voormalig trainer van Feyenoord en FC Twente tekende in mei een contract voor één seizoen bij de club uit de Verenigde Arabische Emiraten.

AZ

Boymans verruilde in de zomer van 2014 AZ voor FC Utrecht, waar hij sterk begon en veelvuldig scoorde in zijn eerste weken in dienst van de Domstedelingen.

De spits kende vervolgens veel blessureleed en was pas halverwege afgelopen seizoen eindelijk pijnvrij. Boymans vond in totaal negentien keer het net namens FC Utrecht in de Eredivisie. Hij deed dit in slechts 28 wedstrijden.

De Limburger kwam in het verleden ook uit voor Fortuna Sittard, VVV-Venlo, NEC en Willem II.