AZ wil de hoofdprijs voor Vincent Janssen. De club uit Alkmaar heeft een derde serieus bod van Tottenham Hotspur op de spits naast zich neergelegd.

De club uit Londen had naar verluidt zo'n 14 miljoen euro over voor de 22-jarige aanvaller. Dat bedrag, dat verspreid over drie jaar zou worden betaald, was voor AZ onvoldoende om met de Spurs om de tafel te gaan zitten.

"Het verschil tussen vraag en aanbod is veel te groot", zegt technisch directeur Max Huiberts van de Noord-Hollanders vrijdag tegen De Telegraaf. AZ zou op zijn minst 20 miljoen euro willen ontvangen voor Janssen.

Tottenham Hotspur beschikt met Harry Kane al over een topaanvaller. De Spurs zijn echter erg onder de indruk van de topschutter van de Eredivisie van vorig seizoen.

Janssen is al met zijn zaakwaarnemer in Londen geweest om de plannen van de Spurs aan te horen. Hij bracht eveneens een bezoek aan VfL Wolfsburg, dat hem ook graag wil overnemen.

Volgens Huiberts heeft alleen Tottenham Hotspur een officieel bod uitgebracht op de spits. "Ik hoor veel geruchten en word ook wel gebeld door andere clubs, maar er is verder niemand die op dit moment concreet is."

Oranje

AZ betaalde vorig jaar zo'n 400.000 euro aan Almere City voor de aanvaller die zijn opleiding genoot bij Feyenoord maar daar niet doorbrak.

Hij kreeg de laatste interlands het vertrouwen van bondscoach Danny Blind in het centrum van de aanval bij het Nederlands elftal.

Janssen ontbreekt zondag als AZ de eerste training van het seizoen afwerkt. De aanvaller mag zich later melden omdat hij aan het einde van het seizoen nog een aantal oefeninterlands met Oranje speelde.