Zlatan Ibrahimovic speelde woensdagavond tegen België zijn laatste interland voor het Zweedse elftal. De 34-jarige spits zegt de optredens met Zweden te gaan missen. 

"Het nationale team gaat verder. Al kan ik op het veld het verschil niet meer maken", reageerde Ibrahimovic na het 0-1 verlies. "Ik ben trots op mijn loopbaan en dat ik Zweden heb mogen vertegenwoordigen."

"Er zal een leegte zijn, zeker nu we verloren hebben. Maar ik heb ervan genoten dat ik op het EK was en voor Zweden kon spelen. Ik ben maar een jongen uit een klein deel van Malmö en was in de gelegenheid om aanvoerder te zijn van mijn land."

Ibrahimovic kon woensdag zijn stempel niet drukken op het spel van de Zweden, al wist hij de Belgische doelman Thibaut Courtois wel een keer te passeren. Die treffer werd echter afgekeurd vanwege een overtreding van Marcus Berg. België won en Ibrahimovic restte niets dan afscheid nemen van het Zweedse publiek.

"Ik mag trots zijn wat ik heb bereikt en ik zal vele mooie herinneringen hebben aan mijn loopbaan voor Zweden", besloot Ibrahimovic

Ibrahimovic speelde in totaal 116 interlands voor Zweden, waarin hij 62 keer doel trof. Zijn eerste interland was op 31 januari 2001 in een duel met de Faroër Eilanden (0-0).