Chili heeft woensdag dankzij een 2-0 zege op Colombia de finale van de Copa America bereikt. De halve eindstrijd in Chicago lag twee uur stil vanwege noodweer.

Halverwege stond de eindstand al op het scorebord, waarna onweer losbarstte boven het stadion. De spelers moesten daardoor lange tijd in de kleedkamer blijven. 

Toeschouwers werd aangeraden om ook naar binnen te gaan. Pas na ongeveer twee konden zij terugkeren op de tribunes en kon de finale op een kletsnat veld worden uitgespeeld.

Zondag in de finale neemt Chili het in East Rutherford op tegen Argentinië, dat dinsdag met liefst 4-0 te sterk was voor gastland de Verenigde Staten. Het wordt een herhaling van de Copa-finale van een jaar geleden toen Chili na 0-0 en strafschoppen de eindzege pakte.

Rode kaart

In de jacht op een tweede finaleplaats op rij kwam Chili woensdag tegen Colombia al in de zevende minuut op voorsprong door een doelpunt van Charles Aránguiz van Bayer Leverkusen. Vier minuten later was het al 2-0 via José Pedro Fuenzalida. Colombia werd daarna sterker, kreeg kansen, maar scoorde niet. 

Na de lange pauze kwam Colombia in de 57e minuut met tien man te staan vanwege een tweede gele kaart en dus rood voor Carlos Sánchez. Chili kwam daardoor niet meer in de problemen en bereikte zo voor de tweede keer op rij de eindstrijd. 

Voor Colombia rest zaterdag de troostfinale tegen de Verenigde Staten.