Reza Ghoochannejhad keert na zeven seizoenen terug bij sc Heerenveen, de club waar hij een deel van zijn jeugdlopleiding doorliep. Queensy Menig speelt ook komend seizoen voor PEC Zwolle, terwijl Robbie Haemhouts van Willem II naar rivaal NAC Breda vertrekt.

Ghoochannejhad heeft een contract voor twee jaar getekend bij Heerenveen, zo maakt de Friese club woensdag bekend.

De 28-jarige aanvaller met Iraanse roots komt transfervrij over van Charlton Athletic, dat hem de laatste jaren verhuurde aan Kuwait SC en Al-Wakrah uit respectievelijk Koeweit en Qatar.

Ghoochannejhad stond tussen 2005 en 2009 ook al onder contract in het Abe Lenstra Stadion, maar speelde toen maar twee duels. Hij kwam daarnaast uit voor Go Ahead Eagles, FC Emmen, SC Cambuur, Sint-Truiden en Standard Luik.

"We hebben veel jonge talentvolle voetballers, maar missen nog ervaring en routine in onze selectie", licht de nieuwe technisch directeur Gery Hamstra de transfer toe.

"De komst van Reza is dan ook een welkome versterking voor onze selectie. Het biedt ons meer aanvallende mogelijkheden en hij neemt veel ervaring mee. Hij gaat zowel op het veld als in de kleedkamer een belangrijke rol vervullen."

Menig

PEC huurt Menig ook komend seizoen van Ajax. De 20-jarige aanvaller speelde de afgelopen jaargang ook al als huurling in Zwolle. In 36 officiële duels scoorde hij zes keer voor de ploeg van trainer Ron Jans.

"We zijn zeer te spreken over het feit dat het is gelukt om Queensy Menig ook komend seizoen op huurbasis over te nemen van Ajax", aldus technisch directeur Gerard Nijkamp.

"Vorig seizoen heeft hij bij ons al veel ervaring opgedaan. Komend jaar krijgt hij in Zwolle de gelegenheid om een volgende stap in zijn ontwikkeling te zetten",

Haemhouts

Haemhouts verlaat Willem II en gaat in de Jupiler League voetballen voor aartsrivaal NAC. De 32-jarige Belgische middenvelder was transfervrij en tekent in Breda een contract voor drie jaar.

Haemhouts maakte in 2002 voor bij NAC zijn profdebuut. Zijn loopbaan bracht hem vervolgens naar FC Den Bosch, FC Emmen, Almere City, Helmond Sport en Willem II. Voor de Tilburgers speelde hij ruim 130 competitieduels.

De Belg wil met NAC knokken voor terugkeer op het hoogste niveau. "NAC is nou eenmaal een club die in de eredivisie hoort en daar wil ik mijn steentje aan bijdragen.''