David Mendes da Silva keert terug bij Sparta. De oud-international komt het komende seizoen op amateurbasis uit voor de Rotterdammers.

In oktober 2015 zette de 33-jarige Mendes da Silva nog een punt achter zijn actieve loopbaan om aan de slag te gaan als assistent-trainer bij Panathinaikos.

Aanstaande zaterdag sluit de middenvelder echter weer als speler aan bij de eerste training van promovendus Sparta. "Dit is voor mij de club waar het allemaal is begonnen en ik ben nog altijd zeer gemotiveerd om succesvol te zijn", verklaart de Rotterdammer zijn rentree op de clubsite van Sparta.

Mendes da Silva besloot in oktober vanwege een gebrek aan speeltijd als assistent van de toenmalige coach Yannis Anastasiou verder te gaan bij Panathinaikos. De zevenvoudig international van Oranje wil zich ook op het trainersvak blijven richten bij Sparta.

"Ik wil het komend seizoen ook mijn Nederlandse trainersdiploma's gaan behalen in Nederland en daarom ben ik blij met de kans die ik van Sparta krijg om aan te sluiten bij de groep en daarnaast mezelf verder te ontwikkelen als trainer."

Trainer Alex Pastoor is ook blij met de ervaren versterking voor zijn ploeg. "David is een man van de club. Vorig seizoen is er ook al contact geweest tussen Sparta en David maar toen koos hij voor een langer verblijf in Griekenland. Met zijn ervaring en drive is dit een meerwaarde voor onze groep."

Landskampioen

Mendes da Silva debuteerde in 2000 in het betaalde voetbal bij Sparta. Nadat hij in 2002 een halfjaar op huurbasis vertrok naar Ajax, tekende de middenvelder in de zomer van 2004 een contract bij NAC Breda. Twee seizoenen later verkaste Mendes da Silva naar AZ, waarmee hij in 2009 landskampioen werd.

In 2010 begon het jeugdproduct van Sparta aan een buitenlands avontuur bij Red Bull Salzburg, om drie jaar en één kampioenschap later een transfer te maken naar de Griekse topclub Panathinaikos.