Lionel Messi is dinsdag met een doelpunt tegen de Verenigde Staten in de Copa América Argentinië's topscorer aller tijden geworden. 

De aanvaller van FC Barcelona maakte in de halve finale zijn 55e doelpunt als international.

Met zijn goal in de 32e minuut streefde Messi Gabriel Batistuta voorbij, die 54 doelpunten maakte voor de nationale ploeg van Argentinië.

Messi zette Argentinië met het recordbrekende doelpunt op 2-0. Uiteindelijk wonnen de Argentijnen met 4-0 en spelen ze zondag de finale tegen de winnaar van het duel tussen Chili en Colombia.

Het eerste interlanddoelpunt van Messi maakte hij op 1 maart 2006 tegen Kroatië in een vriendschappelijk duel dat in het Zwitserse Basel werd gespeeld. In totaal speelde hij 112 interlands.

Video: Alle goals van Messi in nationale elftal Argentinië

Copa America

Messi scoorde het vaakst (vier keer) tegen Brazilië, Venezuela en Paraguay. Vijf van zijn 55 doelpunten vielen op WK's, één op het WK 2006 in Duitsland en vier op het WK van 2014 in Brazilië. Op de huidige Copa America scoorde de linkspoot ook al vijf keer.

Batistuta beëindigde zijn loopbaan in 2005 bij Al-Arabi in Qatar. 'Batigol' maakte zijn laatste doelpunt voor Argentinië op het WK van 2002 tegen Nigeria (1-0).