Argentinië heeft in de nacht van dinsdag op woensdag ten koste van de VS de finale behaald van de Copa America. De Argentijnen wonnen overtuigend met 4-0.

De Argentijnen kwamen al snel op voorsprong in het duel dat in de Amerikaanse stad Houston werd gespeeld. Ezequiel Lavezzi scoorde in de derde minuut de openingstreffer, waarna Lionel Messi in de 32e minuut de marge verdubbelde uit een vrije trap.

Het was de 55e treffer voor Messi in dienst van de nationale ploeg. Hiermee lost hij Gabriel Batistuta af als topscorer aller tijden van de Argentijnen.

Na rust scoorde Argentinië nog twee keer. De 3-0 en 4-0 werden gescoord door Gonzalo Higuaín.

In de finale speelt Argentinië tegen de winnaar van het duel tussen Colombia en Chili. Die wedstrijd wordt in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) gespeeld in Chicago. De finale is in de nacht van zondag op maandag in New Jersey.

Messi is met zijn vijf treffers nog geen topscorer van het toernooi. De Chileense aanvaller Eduardo Vargas heeft er al zes gemaakt en komt dus ook nog minimaal één keer in actie.

Voor de Amerikanen is het toernooi nog niet voorbij. De thuisploeg speelt nog een wedstrijd om de derde plaats tegen de verliezer van de andere halve finale. Dat duel staat in de nacht van zaterdag op zondag op het programma in Phoenix.