Zlatan Ibrahimovic (34) stopt na het EK in Frankrijk zoals verwacht als international voor Zweden.

Dat heeft de aanvaller dinsdag bekendgemaakt op een persconferentie van het Zweedse elftal, waar vooruit werd geblikt op het duel met België van woensdag.

"Mijn laatste wedstrijd op het EK wordt mijn laatste voor Zweden. Laten we hopen dat het nog even blijft duren", aldus Ibrahimovic, die beseft dat zijn loopbaan als international bij een verlies tegen de Belgen voorbij is.

Zweden staat momenteel derde in groep E, achter Italië en België. Bij een overwinning op de Belgen kwalificeert de ploeg van Ibrahimovic zich vrijwel zeker voor de achtste finales. Die zege is ook noodzakelijk, omdat Zweden momenteel onderaan staat op de ranglijst van beste nummers drie.

Video: Ibrahimovic kondigt afscheid aan

Topscorer

De oud-Ajacied speelde tot nu toe 115 interlands voor Zweden, waarin hij 62 keer scoorde. Hij kwam in actie op de WK's van 2002 en 2006 en de EK's van 2004, 2008, 2012 en 2016 en is topscorer aller tijden van de nationale ploeg. "Ik ben trots op wat ik heb gepresteerd en zal de Zweedse vlag altijd bij me dragen", blikte Ibrahimovic terug.

De spits is na het afgelopen seizoen vertrokken bij Paris Saint-Germain, waar hij de afgelopen vier seizoenen kampioen werd. Momenteel wordt Ibrahimovic nadrukkelijk in verband gebracht met Manchester United.

Het afscheid van Ibrahimovic bij de Zweedse nationale ploeg is goed nieuws voor het Nederlands elftal, dat bij Zweden is ingedeeld in de kwalificatiepoule voor het WK 2018 in Rusland. Op 6 september 2016 speelt Oranje uit in Zweden en op 10 oktober 2017 komt de Zweedse ploeg naar Nederland.