Tonny Vilhena blijft toch bij Feyenoord. De 21-jarige middenvelder verlengt zijn contract bij de Rotterdammers tot medio 2018.

De in Maassluis geboren Vilhena was deze zomer transfervrij en stond naar verluidt in de belangstelling van meerdere buitenlandse clubs, maar heeft dus besloten om te blijven.

Feyenoord was het afgelopen seizoen lang in onderhandeling met Vilhena. Op 20 mei leek de club nog definitief een streep te zetten door zijn naam. Technisch directeur Martin van Geel zei toen dat Feyenoord er tevergeefs alles aan had gedaan om Vilhena te behouden.

"Het was voor iedereen ontzettend jammer om te zien dat een zelf opgeleide speler transfervrij leek te vertrekken", zegt Van Geel dinsdag op de website van de club. "Terwijl wij en Tonny zelf ervan overtuigd zijn dat hij hier onder trainer Giovanni van Bronckhorst nog stappen kan maken en van grote waarde kan zijn voor Feyenoord. We zijn heel blij dat Tonny ervoor heeft gekozen om te blijven."

Volgens Feyenoord is Vilhena alsnog ingegaan op het contractvoorstel dat hem enkele weken geleden werd gedaan. "De gesprekken zijn altijd op een goede en respectvolle wijze verlopen. We zijn blij dat we met elkaar alsnog een akkoord hebben bereikt", stelt Van Geel.

136 wedstrijden

Vilhena komt uit de eigen jeugdopleiding van Feyenoord en debuteerde in het seizoen 2011/2012 in het eerste elftal. De linkspoot speelde in vijf seizoenen 136 Eredivisiewedstrijden voor Feyenoord. Op 4 juni jongstleden debuteerde hij tegen Oostenrijk voor het Nederlands elftal.

"Ik wilde graag blijven en ben blij dat we alsnog een akkoord hebben bereikt. Dit is voor zowel mij als mijn familie de beste oplossing", reageert Vilhena, wiens moeder al enige tijd ernstig ziek is, tegenover Voetbal International.

"Ik kijk er naar uit volgende week weer te beginnen. Gelukkig liggen alle transfergeruchten nu achter me. Ik heb altijd gezegd dat Feyenoord mijn club is en blijft."

Feyenoord heeft zondag de eerste training van de voorbereiding op het nieuwe seizoen op het programma staan. Eerder werden de contracten van basiskrachten Dirk Kuyt, Kenneth Vermeer en Karim El Ahmadi verlengd.