Clubicoon Sturing assistent van nieuwe hoofdcoach Fraser bij Vitesse

Edward Sturing keert terug in de technische staf van het eerste elftal van Vitesse. De 53-jarige clubicoon wordt assistent van de nieuwe hoofdcoach Henk Fraser.

Sturing heeft een contract voor drie seizoenen getekend, zo meldt Vitesse maandag op de site van de club.

De voormalig verdediger was afgelopen seizoen actief als prestatie- en talentencoördinator bij de jeugdopleiding van de Arnhemmers. Ook was hij assistent bij wedstrijden van Jong Vitesse.

"In mijn nieuwe rol blijf ik de toptalenten begeleiden om de stap naar de A-selectie succesvol te maken, al wordt mijn kerntaak het assistentschap bij het eerste elftal", reageert Sturing.

"Ik kijk er erg naar uit om als assistent-trainer bij het eerste elftal mijn steentje te kunnen bijdragen aan de toekomst van mijn club. Na al 23 jaar werkzaam te zijn bij Vitesse heb ik weer erg veel zin in deze nieuwe uitdaging."

Volgens technisch directeur Mo Allach zal Sturing een "belangrijke schakel" worden tussen de eerste selectie en de jeugdopleiding. "Edward heeft ruime ervaring als trainer, heeft de juiste energie en hij weet wat er bij de A-selectie nodig is."

Fraser

Sturing speelde tussen 1987 en 1998 295 competitiewedstrijden voor Vitesse. Na zijn actieve loopbaan was hij bij de Gelderlanders ook actief als jeugdtrainer, assistent-trainer, hoofdtrainer en hoofd jeugdopleiding.

Vanwege zijn verdiensten voor de club zal de Noord-tribune in het Gelredome vanaf volgend seizoen de Edward Sturing-tribune gaan heten.

Vitesse maakte vorige week bekend dat voormalig ADO Den Haag-coach Fraser de komende twee seizoenen hoofdtrainer is in de Gelredome. Hij is de opvolger van Rob Maas, die vorige maand aan het einde van de competitie opstapte.

Tobiasen

Ook promovendus Sparta heeft een nieuwe assistent-trainer gevonden. De Rotterdammers bereikten maandag een akkoord met Ole Tobiasen over een contract voor twee seizoenen.

De 40-jarige oud-Ajacied volgt Richard Stricker op als assistent van Alex Pastoor. De Deen zal bovendien optreden als hoofdcoach van Jong Sparta, dat zal uitkomen in de nieuwe Tweede Divisie.

Tobiasen was vorig jaar actief als coach van de A1 en de beloften van NAC Breda.

Lees meer over:
Tip de redactie