Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Klassieker

Voetbal Competitieprogramma Eredivisie definitief vastgesteld

De KNVB heeft de competitieprogramma’s voor de Eredivisie en de Jupiler League maandag definitief vastgesteld. 
Door NU.nl

Vorige week maakte de bond al de concept competitieprogramma’s bekend, waarna er met de clubs en met afgevaardigden van gemeenten en politie is gesproken.

Op basis van die gesprekken zijn nu de aanvangstijden vastgelegd. Verder zijn er geen grote wijzigingen. 

De KNVB had in de conceptversie van het programma FC Twente en De Graafschap zowel in de Eredivisie als de Jupiler League ingedeeld.

 De licentiecommissie wilde Twente laten degraderen naar de Jupiler League vanwege het financiële wanbeleid van de afgelopen jaren, maar de club uit Enschede ging vrijdag succesvol in beroep waardoor het alsnog in de Eredivisie mag uitkomen. 

FC Utrecht-PSV

Landskampioen PSV begint het nieuwe seizoen op zaterdag 6 augustus met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Ajax gaat die zondag op bezoek bij promovendus Sparta. NEC en PEC Zwolle trappen het seizoen op vrijdag 5 augustus af in Nijmegen.

Net als Ajax en PSV begint ook Feyenoord met een uitwedstrijd aan het seizoen 2016/2017. De Rotterdammers gaan zondag 7 augustus op bezoek bij FC Groningen. 

De eerste topper wordt zondag 18 september in Eindhoven afgewerkt en gaat tussen PSV en Feyenoord. De landskampioen en bekerwinnaar treffen elkaar ook al op 31 juli in Amsterdam in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

De eerste Klassieker staat gepland op 23 oktober in Rotterdam. Op 2 april treffen Ajax en Feyenoord elkaar in de Arena. In speelronde 32 spelen de Amsterdammers nog een uitwedstrijd tegen PSV.


Lees meer over:

KNVBEredivisiejupiler league

Aanbevolen artikelen