In tegenstelling tot wat Christian Santos zelf dacht, kan de Venezolaanse spits niet transfervrij vertrekken bij NEC.

Door een vermeende procedurele fout van zijn management is het contract van Santos automatisch met een jaar verlengd, meldt Omroep Gelderland maandag. 

Santos had zijn contract bij de Nijmegenaren voor 15 mei moeten opzeggen, maar heeft dat verzuimd. Bij een vertrek deze transferperiode kan NEC nu alsnog een transfersom opstrijken. De 28-jarige spits scoorde in het afgelopen seizoen zestien keer voor NEC. 

Danny Hesp van spelersvakbond VVCS bevestigt dat dergelijke procedures worden gehanteerd door clubs. "Als de speler dat vergeet te doen, loopt het contract onder dezelfde voorwaarden het volgend seizoen ook door. Dat betekent ook dat de club de transferrechten op de speler behoudt."

Copa America

Santos kwam de afgelopen weken met Venezuela in actie op de Copa America, maar is inmiddels uitgeschakeld na een 4-1 verliespartij in de kwartfinales tegen Argentinië. De deels in Duitsland opgegroeide Santos heeft nog niet op de situatie gereageerd. 

De clubleiding van NEC en Santos kwamen in de winterstop al in botsing, toen de speler niet mee wilde werken aan een wintertransfer. Als straf mocht hij in een duel tegen De Graafschap niet meespelen. Toenmalig trainer Ernest Faber liet Santos echter in de rust van die wedstrijd al invallen.