Voetbal

Spits Sadiku 'overgelukkig' na historische treffer voor Albanië

Dankzij een historische treffer van Armando Sadiku won Albanië zondagavond het laatste groepsduel met Roemenië op het EK en dat maakte de aanvaller erg trots.

Door de 1-0 zege maken de Albanezen als nummer drie van groep A nog kans op het bereiken van de volgende ronde. Het doelpunt van Sadiku betekende de eerste EK-treffer ooit voor Albanië, dat als debutant tevens nog nooit een duel had gewonnen op een EK.

"Ik ben een overgelukkig mens en kan mijn emoties niet beschrijven", jubelde de 25-jarige aanvaller, die uitkomt voor FC Lugano in Zwitserland.

Verdediger Mergim Mavraj was eveneens buiten zinnen. "Het is nauwelijks te bevatten wat dit voor het Albanese volk betekent. Ons land is zo vaak negatief in het nieuws gekomen en dat wij nu de bevolking een glimlach schenken, maakt me heel trots."

Cana

Aanvoerder Lorik Cana hoopt dat Albanië het geluk ten deel valt dat het inderdaad als een van de beste nummers drie doorgaat. "We verdienen het. Onze ploeg heeft zijn zwakke kanten, maar daartegenover staat onze wil, passie en werklust."

De vier beste nummers drie gaan iop het EK door naar de knock-outfase. Albanië zal in afwachting van de overige resultaten de komende dagen in Frankrijk blijven.

Tip de redactie