Voetbal

Duitse bondscoach Löw niet blij met 24 landen op EK

De Duitse bondscoach Joachim Löw vindt dat de UEFA geen goede keuze heeft gemaakt door 24 landen te laten deelnemen aan het EK. Volgens de 56-jarige keuzeheer gaat het ten koste van het spelpeil.

"Een EK met zestien landen was ideaal. Het was gemaakt voor geweldige wedstrijden vanaf de eerste speeldag", aldus Löw zaterdag op een persconferentie.

Vooralsnog is de amusementswaarde van de wedstrijden in Frankrijk niet bijster hoog. Alleen Spanje en België wisten in de groepsfase van het eindtoernooi drie keer te scoren in één duel.

Het valt Löw ook op dat veel ploegen verdedigend spelen. "Er zijn teams die ultra-defensief spelen. Maar dat doen ze goed", zei de Duitse oefenmeester. 

"Kleinere landen als Albanië en Wales zijn verdedigend goed geschoold. Ze zien dat als hun kans, daarom moesten we tot vrijdag wachten op een zege met meer dan twee goals (Spanje-Turkije 3-0, red.)."

Löw is tevens niet echt blij met het feit dat ook de vier beste nummers drie zich nog kunnen plaatsen voor de achtste finales. "Zelfs teams die na twee wedstrijden pas één punt hebben, maken nog kans op de laatste zestien. Dat is niet erg eerlijk. Maar het is zoals het is."

Duitsland gaat met vier punten uit twee duels aan de leiding in groep C. De wereldkampioen neemt het dinsdagavond in Parijs op tegen Noord-Ierland.

Tip de redactie