Voetbal

Koeman mocht contract tot 2017 niet uitdienen bij Southampton

Ronald Koeman koos mede voor een nieuw avontuur bij Everton omdat Southampton hem min of meer dwong een nieuw contract te tekenen in het St. Mary's Stadium.

"Ik wilde het laatste jaar van mijn contract uitdienen. Maar Southampton zei dat dit onmogelijk was als ik geen nieuw contract voor de periode daarna zou tekenen", verklaarde de Nederlandse trainer zijn overstap op een persconferentie.

Koeman beschikte bij Southampton nog over een verbintenis voor één seizoen. De 53-jarige coach was van plan die periode uit te zitten en daarna eventueel pas om zich heen te gaan kijken voor een nieuwe club.

Dat paste echter niet binnen de plannen van de 'Saints'. "Ze wilden zekerheid hebben voor de periode na 2017. En het aanbod dat ze me toen deden, was niet wat ik wilde zien."

Vanwege dat verschil van inzicht besloot Koeman zijn conclusies te trekken en in te gaan op de aanbieding van Everton, dat hem benaderde voor op opvolging van de ontslagen Spaanse manager Roberto Martinez.

Hongerig

Volgens de oud-international was zijn keuze voor de financieel daadkrachtigere 'Toffees' dus niet ingegeven door geld. "Als het om geld gaat, kan ik morgen stoppen. Dus dat is het echt niet geweest."

"Toen duidelijk werd dat het bij Southampton niet verder kon, vormde Everton een nieuwe, frisse omgeving. En daar word je weer hongerig van", aldus Koeman.

Tip de redactie