Voetbal

Colombia verslaat Peru na strafschoppen in kwartfinale Copa America

Colombia heeft de halve eindstrijd van de Copa America bereikt door na een penaltyreeks in de kwartfinales af te rekenen met Peru.

Na negentig minuten spelen stond het nog steeds 0-0 in het MetLife Stadium en omdat er geen verlenging gespeeld hoefde te worden, moesten strafschoppen de beslissing brengen in New Jersey.

Beide teams scoorden hun eerste twee strafschoppen. Arsenal-doelman David Ospina stopte namens Colombia vervolgens de derde strafschop van Miguel Trauco met zijn benen. Nadat Peruviaan Christian Cueva zijn strafschop over het doel had gejaagd, schoot de ingevallen Sebastian Perez Colombia naar de volgende ronde (4-2).

Feyenoorder Renato Tapia was namens Peru wel trefzeker vanaf elf meter. Bij Colombia speelde PSV-verdediger Santiago Arias de hele wedstrijd.

Rodriguez

Beide teams konden de wedstrijd, waarin veel overtredingen werden gemaakt, niet domineren. James Rodriguez (Real Madrid) was voor Colombia in de eerste helft het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot vanaf 22 meter trof de paal.

In de 53ste minuut vond AC Milan-speler Carlos Bacca dat hij een penalty verdiende na een vermeende overtreding van Tapia, maar de Argentijnse scheidsrechter Patricio Loustau ging hier niet in mee.

Vlak voor het laatste fluitsignaal was Peru plotseling dicht bij de overwinning, maar Ospina wist de kopbal van Christian Ramos over het doel te tikken. In de penaltyreeks toonde Colombia zich vervolgens sterker dan Peru.

Donderdag speelt het Colombiaanse elftal de halve finale tegen de winnaar van de kwartfinale tussen Mexico en Chili.

Tip de redactie