Voetbal

Conte glundert van trots na zege Italië op Zweden

De Italiaanse bondscoach Antonio Conte zag zijn ploeg het vrijdag lang moeilijk hebben met Zweden, maar door een laat doelpunt van Eder (1-0) mag Italië al door naar de achtste finales.

"Wie had nou gedacht dat Italië zich al na twee wedstrijden zou plaatsen voor de laatste zestien? Laten we daar eens mee beginnen", zei de toekomstig trainer van Chelsea glunderend.

Nadat Marco Parolo vijf minuten voor tijd met een kopbal de lat had geraakt, was Eder wel trefzeker. Hij bezorgde Italië daarmee de tweede zege. Eerder werd België al met 2-0 verslagen.

Toch was Conte niet helemaal tevreden. "Vooral voor rust speelden we te angstig en dat leidde tot veel fouten. Desondanks gaven we weinig weg."

Ibrahimovic

De Zweedse vedette Zlatan Ibrahimovic beende na de nederlaag direct van het veld. Hij was zichtbaar boos. Keuzeheer Erik Hamren nam na afloop zijn spits in bescherming.

"Als hij teleurgesteld is, moet je daar begrip voor kunnen opbrengen. Zlatan heeft tijdens de wedstrijd gedaan wat hij moest doen. Maar hij had het zwaar, de Italianen verdedigden zeer sterk."

"Zlatan is een van de beste aanvallers die ik ken, maar ook hij heeft een goede aanvoer vanaf de zijkanten nodig. We hebben in deze wedstrijd te weinig kansen afgedwongen, vooral omdat we Zlatan niet in stelling konden brengen.''

Met slechts één punt uit twee duels dreigt voor Zweden in groep E een vroegtijdige afgang. Zweden strijdt woensdag tegen België in de afsluitende groepswedstrijd voor de laatste kans.

Tip de redactie