Voetbal

Arveladze volgt trainer Bosz op bij Maccabi Tel Aviv

Shota Arveladze is de nieuwe trainer van Maccabi Tel Aviv. De 43-jarige Georgiër is in Israël de opvolger van de naar Ajax vetrokken Peter Bosz.

Arveladze komt over van Trabzonspor. Maccabi maakte niet bekend voor hoeveel jaar hij getekend heeft.

Eerder had Arveladze in Turkije ook Kayserispor en Kasimpasa onder zijn hoede en was hij als assistent-trainer werkzaam bij AZ.

Tijdens zijn spelersloopbaan kwam Arveladze onder meer uit voor Trabzonspor, Ajax, Glasgow Rangers, AZ en Levante. Bij de Spaanse club speelde de oud-spits in 2008 zijn laatste wedstrijden.

"Ik kijk ernaar uit. Ik heb veel over de sfeer gehoord en ken de geschiedenis, traditie en ambitie van de club. Dat is de reden dat ik zo blij ben hier te zijn", aldus Arveladze over zijn overstap naar Maccabi.

Cruijff

Jordi Cruijff, die sinds 2012 technisch directeur is bij Maccabi, laat weten in zijn nopjes te zijn met de komst van Arveladze.

"We zijn blij dat we erin zijn geslaagd om degene te strikken die één van de topkandidaten was vanaf het moment dat we onze zoektocht begonnen. Shota heeft een sterke persoonlijkheid en veel ervaring. We geloven in hem."

Arveladzes voorganger Bosz was pas een halfjaar werkzaam in Israël. Hij werd overgenomen van Vitesse, maar koos onlangs voor een dienstverband bij Ajax.

Tip de redactie