Vincent Janssen is niet alleen in gesprek met Tottenham Hotspur, maar ook met VfL Wolfsburg. Technisch directeur Klaus Allofs bevestigt dat de Duitsers geïnteresseerd zijn in de spits van AZ.

De geruchten daarover deden in de voorbije weken al de ronde. "We hebben inderdaad met Janssen gesproken", aldus Allofs donderdag tegen het Duitse Kicker. "Maar we hebben meerdere opties."

Onlangs liet Max Huiberts, technisch directeur van AZ, al weten dat Janssen in gesprek was met Tottenham Hotspur. Huiberts zei de gesprekken van de Oranje-international met de Londenaren af te wachten.

Janssen (22) werd afgelopen seizoen topscorer van de Eredivisie met 27 treffers in 34 duels. In zijn eerste vijf interlands scoorde hij drie keer. Bij een vertrek van de geboren Brabander zal AZ een vervanger aantrekken.

De club uit Alkmaar trok al Rens van Eijden en Mats Seuntjes aan voor volgend seizoen.

Dost

Allofs ging naast de belangstelling voor Janssen in op de situatie van Bas Dost bij Wolfsburg. De spits mag zoals verwacht vertrekken.

"Er zijn diverse Engelse clubs met interesse, net als Hamburger SV", aldus de directeur. De 27-jarige Dost speelt sinds 2012 voor Wolfsburg en kwam eerder uit voor FC Emmen, Heracles Almelo en sc Heerenveen.