Voetbal

Bale helpt nerveuze teamgenoten in aanloop naar duel met Engeland

Gareth Bale probeert bij zijn minder ervaren ploeggenoten bij Wales de druk van de ketel te halen in aanloop naar het EK-duel met Engeland donderdagmiddag.

Bale speelde (en won) met Real Madrid onder meer al twee Champions League-finales. "Ik heb ervaring in grote wedstrijden en situaties waarbij druk komt kijken", zegt Bale in gesprek met The Guardian.

"Dus uiteraard heb ik met enkele van de jongens gesproken en komen ze ook naar mij toe. Ik geef ze advies over hoe te reageren als ze nerveus zijn en hoe je de druk van de ketel kunt halen er van kan genieten. Als je geniet van het voetballen speel je veel beter. Ik zie het gewoon als weer een wedstrijd."

Ondanks zijn status als sterspeler herkent Bale zich niet in het beeld dat het elftal van Wales alleen om de linkspoot draait. 

"Mensen schrijven daar vaak over", stelt de 26-jarige aanvaller. "Je ziet hetzelfde bij Portugal met Cristiano Ronaldo, of met Zlatan Ibrahimovic bij Zweden."

"We weten allemaal dat het om het team draait. Ik kan geen doelpunten maken als ik de bal niet krijg en als we te veel doelpunten tegen krijgen winnen we niet. Alles draait om het team, niet om één speler."

Bale treed met Wales om 15.00 uur in Lens aan tegen Engeland, het tweede duel in groep B. Wales gaat op doelsaldo aan de leiding in de groep. In het andere duel won Slowakije woensdag van Rusland (2-1).

Lees meer over:
Tip de redactie