Voetbal

Cassierra ziet droom uitkomen met aanstaande transfer naar Ajax

Mateo Cassierra heeft altijd gedroomd van een Europees avontuur en is daarom ontzettend blij dat hij op het punt staat een contract te ondertekenen bij Ajax.

De Colombiaanse spits arriveerde woensdag op Schiphol en ondergaat donderdag een medische keuring in de Arena. "Ik ben heel blij om hier te zijn", zegt de 19-jarige Cassierra voor de camera van De Telegraaf.

"Dit is een fantastische kans voor mij. Ajax is een grote en belangrijke club in de wereld en speelt altijd mee om de prijzen."

Cassierra komt over van Deportivo Cali, waarvoor hij in 2015 debuteerde. Ajax telt naar verluidt zo'n 5,5 miljoen euro neer voor de aanvaller uit Colombia, die naar eigen zeggen goed op de hoogte is van de geschiedenis van de Amsterdamse club.

"Ajax heeft ontzettend belangrijke spelers gehad met Johan Cruijff, Luis Suarez en Marco van Basten. Ik weet dus wel waar ik beland ben en wil zoveel mogelijk prijzen winnen met Ajax. Ik heb altijd gedroomd van een Europese club."

Cassierra omschrijft zichzelf als een "technische en snelle aanvaller" en wil van grote waarde worden bij Ajax. "Ik hoop dat ik veel belangrijke doelpunten ga maken."

Video: Doelpunten Casierra voor Deportivo Cali in Colombia

Milik

Met de komst van Cassierra speelt de club van trainer Peter Bosz in op het mogelijke vertrek van Arek Milik, die momenteel namens Polen actief is op het EK in Frankrijk en al trefzeker was tegen Noord-Ierland.

Ook Klaas-Jan Huntelaar wordt veelvuldig in verband gebracht met Ajax. De 32-jarige spits, die de Arena in 2008 verliet, heeft nog een contract tot medio 2017 bij Schalke 04.

Lees meer over:
Tip de redactie