Voetbal

Ajax mogelijk zonder Younes in voorronde Champions League

Ajax moet het in de kwalificatieduels voor de Champions League mogelijk stellen zonder Amin Younes. De vleugelspeler wil graag met Duitsland naar de Olympische Spelen.

"De Spelen zouden een hoogtepunt zijn", zegt Younes in gesprek met Bild. "Onder 21-bondscoach Horst Hrubesch is op bezoek geweest en heeft me bekeken. Als hij me uitnodigt voor de Spelen ben ik er graag bij."

Het Olympische toernooi begint op 4 augustus en de finale wordt op 20 augustus gespeeld, terwijl Ajax de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League op 26 of 27 juli speelt. 

Ook de Eredivisie begint tijdens de Spelen. Ajax gaat zondag 7 augustus op bezoek bij promovendus Sparta.

Younes (22) speelde al achttien keer voor Duitsland onder 21, waarin hij drie keer scoorde. Afgelopen seizoen was de Duitser met Libanese roots belangrijk voor Ajax, met acht treffers en negen assists.

Gegroeid

Ondanks een treffer in het slotduel tegen De Graafschap van Younes liep Ajax de titel mis, waardoor de Amsterdammers werden verwezen naar de voorrondes van de Champions League. 

"Dat is erg vervelend", zegt Younes, die ondanks zijn mogelijke afwezigheid veel vertrouwen heeft in zijn ploeg. "Ik ben ervan overtuigd dat we de groepsfase wel gaan halen. We zijn als team gegroeid afgelopen jaar, iedereen is beter worden. We hoeven voor niemand bang te zijn."

Lees meer over:
Tip de redactie