Voetbal

Chili na overwinning op Panama door naar kwartfinale Copa America

Chili heeft dinsdagnacht na een overwinning op Panama de kwartfinale van de Copa America bereikt. In Philadelphia werd het 4-2. Het al geplaatste Argentinië rekende af met Bolivia: 3-0.

Chili had in het derde en laatste groepsduel in groep D aan een punt genoeg om de volgende ronde te bereiken.

De titelverdediger keek al na vijf minuten spelen tegen een 1-0 achterstand aan. Miguel Camargo scoorde na vijf minten voor Panama. Eduardo Vargas zorgde er echter met twee doelpunten voor dat de achterstand nog voor rust in Chileens voordeel werd omgebogen.

In de tweede helft was het de beurt aan Alexis Sanchez om twee keer te scoren. De speler van Arsenal tekende vlak na rust voor de 3-1 en besliste het duel vlak voor tijd door de 4-2 te maken. Tussendoor had Abdiel Arroyo nog iets teruggedaan namens Panama door de 3-2 te maken.

Bij Chili stonden naast Sanchez ook bekende namen als Arturo Vidal van Bayern München en doelman Claudio Bravo van FC Barcelona in de ploeg. 

Argentinië

Argentinië had zich in groep D na twee wedstrijden al verzekerd van de kwartfinale. De Argentijnen wonnen dinsdagnacht hun laatste groepswedstrijd met 3-0 van Bolivia.

Die stand stond halverwege al op het scorebord. Erik Lamela, Ezequiel Lavezzi en Victor Cuesta waren de doelpuntenmakers. Lionel Messi viel in de tweede helft in voor Gonzalo Higuaín.

Argentinië is groepswinnaar en treft zaterdag in Foxborough Venezuela in de strijd om een plek bij de laatste vier. Chili neemt het eveneens op tegen Mexico. Ook dat duel wordt zaterdag gespeeld in San Jose.

Tip de redactie