Voetbal

Bondscoach Dunga ontslagen na blamage Brazilië op Copa America

Dunga is dinsdag ontslagen als bondscoach van Brazilië.

De Braziliaanse voetbalbond zette de keuzeheer op straat nadat hij er met de vijfvoudig wereldkampioen niet in was geslaagd om de groepsfase te overleven op de Copa America.

Brazilië sneuvelde na pouleduels met Haïti (7-1 winst), Ecuador (0-0 gelijkspel) en Peru (1-0 nederlaag).

Dunga was bezig aan zijn tweede periode als bondscoach van de 'Goddelijke Kanaries'. Eerder was de 91-voudig international en wereldkampioen van 1994 eindverantwoordelijk tussen 2006 en 2010.

Als bondscoach wist de oud-middenvelder wel beslag te leggen op de Copa America in 2007 en het olympische brons in 2008.

Nederlands elftal

In 2010 werd de voormalige oefenmeester van Internacional de laan uitgestuurd nadat hij met de 'Seleçao' in de kwartfinales van het WK in Zuid-Afrika werd uitgeschakeld door het Nederlands elftal (2-1).

Twee jaar geleden werd Dunga echter weer in genade aangenomen nadat Brazilië op het WK in eigen land bij de laatste vier hard onderuitging tegen Duitsland (7-1) en de wedstrijd om de derde plaats verloor van Oranje (3-0).

Dunga tekende destijds een contract tot en met het WK van 2018 in Rusland. De beoogde opvolger van de oud-international is Tite, thans trainer van Corinthians.

Lees meer over:
Tip de redactie