Voetbal

UEFA fraudeerde volgens Blatter bij loting

Voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter beweert dat de UEFA in het verleden heeft gefraudeerd tijdens een loting voor een toernooi.

De 80-jarige Zwitser stelt dat er bij lotingen gebruik kan worden gemaakt van onder meer warme en koude balletjes. Op welke loting hij doelt is niet duidelijk.

"Ik heb met eigen ogen gezien hoe er gesjoemeld wordt. Het ging om een Europees toernooi en er was een Italiaan die dat kon", onthult Blatter tegenover het Argentijnse La Nacion.

"De balletjes kunnen gekenmerkt worden en ze kunnen ook warm worden gemaakt nadat ze gekoeld zijn. Ik was er getuige van."

Blatter benadrukt wel dat hij zich niet zelf schuldig heeft gemaakt aan fraude. "Ik heb de lotingen niet gedaan. Andere mensen deden dat. Zij hebben de balletjes uit de kom gepakt. Ik was zuiver tot mijn laatste dag bij de FIFA. Ik heb de regels niet overtreden en heb een schoon geweten."

Blatter werd eind vorig jaar net als UEFA-voorzitter Michel Platini voor zes jaar geschorst door de ethische commissie van de FIFA. Aanleiding was een dubieuze betaling tussen beiden in 2011.

Lees meer over:
Tip de redactie